به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد مقدس، سید رضا فاطمی امین در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سه جانبه وزارت جهاد کشاورزی، آستان قدس رضوی و استانداری سیستان و بلوچستان که با حضور تولیت آستان قدس رضوی و وزیر جهاد کشاورزی در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، بیان کرد: آستان قدس رضوی یکی از مجموعههای کشور است که میتواند نقش اثرگذاری در تحول کشاورزی ایران داشته باشد.
وی با اشاره به برخی از فعالیتهای کشاورزی آستان قدس رضوی در مزرعه نمونه، افزود: اقدامات بسیار ارزشمندی در حوزههای بذر و زنجیرهسازی محصولات غذایی انجام دادهایم و تجربیات خوبی در مدیریت زنجیره تأمین، مدیریت مزرعه و سیستمهای نرمافزاری کسب کردهایم.
مدیر عامل سازمان اقتصادی رضوی تصریح کرد: مهمترین چالشهای حوزه کشاورزی و غذای کشور مربوط به امنیت غذایی، ایمنی زیستی و سلامت تغذیهای میشود که این چالشها فقط به صورت همزمان قابل حل خواهد بود.
فاطمی امین خطاب به وزارت جهاد کشاورزی گفت: آستان قدس رضوی میتواند نقش پیشرانی را برعهده گیرد، یعنی حل چندین مسئله اصولی را در قالب یک بسته تعریف کنید و ما میتوانیم به حل آنها کمک کنیم. در فعالیتهای کوتاهمدت حوزه بخش کشاورزی و غذا مانند واردات اقلام، نهادهای دامی و صادرات محصولات غذایی نیز میتوانیم همکاری کنیم.
وی بیان کرد: بحث فعالیت در پروژه دشت سیستان از اواخر مرداد ماه سال گذشته آغاز و چندین سفر در این رابطه انجام شد. اولین تفاهمنامه نیز اوایل شهریور ۹۸ به امضا رسید و مبتنی بر آن مطالعات و اقداماتی صورت گرفت.
فاطمی امین به سفر گذشته تولیت آستان قدس رضوی به سیستان و بلوچستان و نقش آن در پیشبرد و تکمیل این همکاری اشاره و اضافه کرد: همچنین کارگروهی با حضور نمایندگان آستان قدس رضوی، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری سیستان و بلوچستان به منظور جمعبندی این بحث شکل گرفت.
مدیر عامل سازمان اقتصادی رضوی با تأکید بر اینکه آستان قدس رضوی بهطور مشخص در سه محور میتواند در پروژه دشت سیستان همکاری داشته باشد، گفت: محور نخست همکاری ما به مدیریت زنجیره تأمین که شامل مشارکت، کشاورزی قراردادی و الگوهای کشت میشود، اختصاص دارد.
وی ادامه داد: آستان قدس رضوی در این پروژه به لحاظ تملک و سرمایهگذاری ورود پیدا نکرده، اما زنجیرهها را شکل داده است. همچنین کشاورزی قراردادی که یکی از بهترین راهکارهای تناسب تقاضا با تولید است را میتوان شکل داد.
فاطمی امین به تجربیات موفق آستان قدس رضوی در این همانند درگز و بوشهر اشاره و بیان کرد: محور دوم ارائه خدمات آموزش، ترویج و مشاوره به کشاورزان منطقه است. خدمت سوم نیز به ایجاد مزرعه در منطقه و پیشبرد آموزشها از طریق همجواری اختصاص دارد.
وی افزود: به عبارتی به جای برگزاری سمینار و دوره آموزشی برای کشاورزان سیستان و بلوچستان، تصمیم داریم مزرعهای را در سیستان ایجاد کنیم تا کشاورزان بتواند مواردی مانند مدیریت مزرعه، نوع کاشت کلزا، زیتونکاری و... را از نزدیک ببیند. این اقدام علاوه بر اینکه یک فعالیت اقتصادی برای آستان قدس رضوی محسوب میشود، میتواند آثار آموزشی و ترویجی برای کشاورزان به همراه داشته باشد.
مدیر عامل سازمان اقتصادی رضوی با تأکید بر پروژههای بزرگ صنعت آب سیستان و بلوچستان که به تازگی توسط رئیس جمهور افتتاح شده است، گفت: به نظر میرسد با همکاری آستان قدس رضوی در زمینه تعامل با کشاورزان و الگوی کشت، آموزش و ترویج با توجه به اقلیم مناسب این منطقه برای کشت زیتون، کلزا و غلات میتوان تجربه موفقی در حوزه کشاورزی سودآور با گردش اقتصادی داشت.
فاطمی امین خاطرنشان کرد: معتقدم کشاورزی فعالیت بسیار سودآوری است، لذا کشاورزی را نباید تنها به عنوان کاری که اشتغالزایی ایجاد کرده و معیشت روستاییان را پاسخگو است، در نظر گرفت بلکه میتواند کاری اقتصادی تلقی شود.
انتهای پیام/